Gerards Dakdekkers

BITUMEN DAKBEDEKKING​

Bitumen dakbedekking

Bent u op zoek naar een dakdekker met veel kennis en ervaring over Bitumen Dakbedekking? Gerards Dakdekkers helpt u graag verder!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Binnen 24 uur ontvangt u een offerte op maat. 

Bitumen dakbedekking (dakleer) wordt vaak toegepast. Bitumen is prima materiaal om het dak van een garage, aanbouw, serre of ander plat of licht hellend dak te bedekken. Het dakleer kan eventueel ook over bestaande dakbedekking heen worden aangebracht. De vakmensen van Gerards Dakdekkers voeren deze techniek sinds 1935 uit. Onze dakdekkers bieden een compleet pakket aan dakwerken, onderhoud, renovatie, reparatie en nieuwe dakbedekking. Wij kunnen u van dienst zijn met bijna elk type dakbedekking, van dakpannen tot bitumen daken. Kiest u voor bitumen dakbedekking? Dan kiest u voor waterdichte, goedkope en duurzame dakbedekking.

Bitumen herstellen of vervangen

U heeft er alle baat bij om schade aan de roofing onmiddellijk te (laten) herstellen. Doet u dit niet, dan kan het dak grotere schade oplopen en lopen de kosten om de schade te herstellen snel op.

Gaat het om plaatselijke schade, dan kunnen blaasjes of scheuren doorgaans eenvoudig gerepareerd worden. Dit gebeurt dan door middel van een rubbercoating of rubberdakpasta. Een andere efficiënte oplossing is het aanbrengen van een nieuwe strook bovenop het beschadigde deel. In sommige gevallen kunnen blazen en scheuren een indicatie zijn dat de dakbedekking aan volledige vervanging toe is. Daarom kunt u het best een ervaren dakwerker inschakelen. Die kan het best bepalen hoe het bitumen hersteld moet worden.

Gerards Dakdekkers adviseert u graag

Gerards Dakdekkers werkt sinds 1935 in de dakdekkersbranche. Zowel particulieren als bedrijven zijn wij graag van dienst bij het vervangen van dakpannen. Over welke soort het beste bij uw wensen en pand past, adviseren we u graag. Bent u dus benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier, te bellen naar 0853002000 of door een e-mail te sturen naar offerte@dakdekkergerards.nl. Ook is het mogelijk om bij ons vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een reactie.  

bitumen dakbedekking geplaatst door Gerards Dakdekkers

Verschillende soorten bitumen

We kennen 2 soorten bitumen: APP en SBS. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen en is een mengsel van bitumen en polymeren kunststof. SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen en is een mengsel van bitumen en elastomeren kunststof.  De grootste verschillen zijn:

  APP-bitumen  SBS-bitumen
 • Op basis van polymeren kunststof
 • Soepel en buigzaam
 • 100% UV-bestendig
 • Verwachte levensduur van > 25 jaar
 • Op basis van elastomeren kunststof
 • Zeer elastisch
 • Niet 100% UV-bestendig
 • Verwachte levensduur van > 20 jaar

 

Codering bitumineuze dakbedekking: Weet waar welke bitumineuze dakbedekking voor is.

Codering bitumineuze dakbedekking is bedoeld voor iedereen die wilt weten wat er op het dak ligt, het is altijd handig om te weten wat voor bitumineuze dakbedekking u op uw dak laat plaatsen.

De codering voor bitumineuze bestaat uit cijfers en letters. Met de code kun je meer informatie over de rol krijgen, zoals:

 • Soort bitumen
 • Soort(en) dragers(s)
 • Eventuele certificaataanduiding
 • Soort(en) afwerkingen
DE CODE UITGELEGD

Om alle diverse soorten bitumen uit elkaar te houden, is in Nederland gekozen voor een coderingssysteem. Zoals te zien in het overzicht, zijn de cijfers en letter in de code gekoppeld aan een bepaalde opbouw van een bitumenproduct. Het eerste cijfer verwijst naar de soort, terwijl de 2 cijfers daarna iets zeggen over het type drager (wapening). De letters PIR geven het soort isolatiemateriaal aan. Tot slot geven de laatste 2 cijfers aan hoe het product is afgewerkt.

Laat uw bitumen dakbedekking plaatsen door Gerards Dakdekkers

Onze dakdekkers zorgen ervoor dat u volledig ontlast wordt. Wij regelen namelijk alles van opstart tot afronding. Onze dienstverlening begint bij de vrijblijvende dakinspectie en stopt pas wanneer u tevreden bent en wij de klus netjes opgeleverd hebben. Op al onze werkzaamheden zit standaard 10 jaar garantie. Op veel materialen zit zelfs 10 jaar garantie.

De voordelen van bitumen op een rijtje

 • Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht.
 • Bitumen is een duurzaam materiaal: roofing bestaat tegenwoordig grotendeels uit gerecycleerd materiaal. Op dit vlak is het materiaal sterk geëvolueerd.
 • Deze dakbedekking is eenvoudig en snel te herstellen of vervangen.
 • Bitumineuze dakbedekking heeft een relatief voordelig prijskaartje. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan EPDM dakbedekking.
 • Wilt u het dak tegelijk ook isoleren? Bitumen is perfect combineerbaar met isolatie! Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt (wat aan te raden is), kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Bitumen prijs: Wat zijn de kosten voor deze dakbedekking?

De exacte prijs van een bitumineuze dakbedekking hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte van het dak, het type dak en bitumen, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad. Ook de combinatie met eventuele isolatie scheelt een grote slok op de borrel.

Benieuwd naar een concreet prijsvoorstel? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 


UW SPECIALIST OP HET GEBIED VAN DAKWERKZAAMHEDEN

Whatsapp openen
Hulp nodig?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?