Gerards Dakdekkers

DAKRENOVATIE

Dakrenovatie door Gerards Dakdekkers

Wanneer u uw dak laat renoveren door Gerards Dakdekker dan heeft dit veel voordelen. Uw dak wordt dan niet alleen beter geïsoleerd is, maar u zorgt ook dat deze weer waterdicht wordt en schade in de toekomst wordt beperkt. Sinds 1935 heeft Gerards Dakdekker honderden daken gerenoveerd, daarom kunnen wij uw dak ook renoveren.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Binnen 24 uur ontvangt u een offerte op maat. 

Waarom het dak renoveren?

Het dak is enorm belangrijk voor een veilig, droog en comfortabel onderkomen. Het dak is het hoogste punt van het huis en heeft het wat veroudering en weersinvloeden betreft zwaar te verduren. Een dak dat onvoldoende onderhouden wordt, kan al snel onaangename schades en bijbehorende kosten met zich meebrengen. Een daklekkage en warmteverlies door een slecht functionerende isolatie zijn hier veelvoorkomende voorbeelden van. Deze schades en kosten worden voorkomen met een tijdige dakrenovatie.

Waarom Gerards Dakdekkers?

Heeft u een vraag over dakrenovaties?
Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.


VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE DAKINSPECTIE AAN!

Dakrenovatie​

Is uw dak van uw oude huis, schuur, of tuinhuis na jaren lang aan vervanging of verbetering toe? Dan kunt u Gerards Dakdekkers inschakelen voor een dakrenovatie. Soms is het ook echt nodig dat u uw dak na een bepaalde tijd renoveert.

U kunt vanwege verschillende redenen een dakspecialist inschakelen voor een dakrenovatie. De een laat zijn of haar dak renoveren, omdat de dakisolatie gewoon een stuk beter en de ander wilt zijn  daken weer helemaal waterdicht maken. De werkzaamheden van een dakrenovatie zijn dus erg uiteenlopend. 

Dakrenovatie: wanneer is het nodig?

Aan de hand van een dakinspectie bepalen wij of u toe bent aan een dakrenovatie. Als de dakbedekking echt vervanging toe is en het grootste oppervlakte van uw dak hier last van heeft dan kan de dakdekker met u in overleg gaan voor een eventuele dakrenovatie. Uw dakbedekking zal gedeeltelijk of volledig vervangen worden zodat u weer jaren lang plezier heeft van uw dak.

Een tip: Wacht niet te lang met een dakrenovatie. Zo voorkomt u verdere schade.

Elke dak vraagt om een andere aanpak. Er is ook een verschil tussen een dakrenovatie voor een schuin dak en een dakrenovatie voor een plat dak. 

Dakrenovatie schuin dak

Bij een schuin dak, in tegen stelling tot een plat dak, worden de dakpannen vervangen of verlegd.Gaat het om een total renovatie, dan worden in de meeste gevallen de oude pannen of platen verwijderd en afgevoerd. De dakpanlatten worden ook meteen vernieuwd, zodat de nieuwe dakpannen volgens juiste methode worden geplaatst.

Dakpanplaten, welke op het dak bevestigd worden, hebben een langere levensduur dan een traditioneel pannendak. Deze hoeven niet snel vernieuwd te worden en de kans op een daklekkage is veel kleiner.

Dakrenovatie van een plat dak

Een plat dak kan op twee manieren gerenoveerd worden. Bij het renoveren van een plat dak kan er gekozen worden voor een nieuwe laag bitumen dakbedekking die over de oude laag heen wordt gelegd of er kan gekozen worden om het dak opnieuw te laten isoleren. Nieuwe isolering zorgt voor besparing op de stookkosten.

Kiest u voor dakisolatie, dan zal de oude dakbedekking verwijderd moeten worden. Dit moet omdat de isolatieplaten aan de buitenzijde van het dak gemonteerd worden. Wilt u de de binnenzijde van het huis isoleren, dan hoeft uw oude dakbedekking of pannendak niet verwijderd te worden.

Extra optie’s voor een dakrenovatie

Er zijn natuurlijk altijd extra mogelijkheden als u van plan bent te kiezen voor een complete en totale dakrenovatie. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra isolatielaag aan te laten brengen, een dakkapel te plaatsen of u kunt er meteen voor kiezen om zonnepanelen aan te brengen op uw dak.

Is een vergunning nodig voor een dakrenovatie?

Een vergunning is niet nodig wanneer u alleen uw dakbedekking wilt laten vervangen. Het is wel verstandig om contact met uw gemeente op te nemen over vergunningen, wanneer u ervoor kiest om een complete wijziging aan uw dak door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan isolatie laten aanbrengen of een complete dakrenovatie.

Een basis regel voor een eventuele vergunning aanvraag is:

  • Wordt de draagconstructie aangepast van het dak?
  • Wordt het dak hoger of breder?

Een vergunning is verplicht wanneer u in het bezit bent van een monumentaal pand. U kunt bij een monumentaal pand niet zomaar met een dakrenovatie starten. Dit moet overlegd worden met de gemeente. Mocht u twijfelen of u daadwerkelijk een vergunning nodig heeft voor de dakwerkzaamheden dan kunt u bij Gerards Dakdekkers navraag doen.

Tip: Een vergunning aanvragen kan enkele weken tot aan enkele maanden duren. 

Hoe gaan wij te werk?

Wat wij in feite doen tijdens een dakrenovatie is allereerst uw dak inspecteren, gebreken vaststellen en herstelwerkzaamheden uitvoeren zoals dakpannen vervangen of het dakleer vernieuwen. Uiteraard kunt u van ons verwachten dat uw oude dak, na de uitgevoerde renovatiewerkzaamheden, weer als nieuw is. U krijgt 10 jaar garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Wilt u een kosten indicatie ontvangen? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en ontvang de prijs per m2 voor het vernieuwen van het dak.


VRAAG EEN OFFERTE AAN OF BEL ONS OP!

Whatsapp openen
Hulp nodig?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?