Duurzame dakbedekking

Elk huis heeft een dak. Maar wist je dat er verschil zit in duurzaamheid van de dakbedekking? Zo zijn de veelvoorkomende goedkope bitumineuze daken niet zo duurzaam door een korte levensduur en gevoeligheid voor UV-schade. Leien daken daarentegen zijn wel erg duurzaam en kunnen een levensduur hebben van 100 jaar of meer. Bij Dakdekker Gerards werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen en zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van duurzame dakbedekking. 

Offerte aanvragen


Dakdekker Den Haag

Wat is duurzame dakbedekking?

Duurzame dakbedekking verwijst naar het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Deze materialen worden gekozen vanwege hun minimale impact op het milieu, lange levensduur en energie-efficiëntie. Groendaken, zonnepanelen, gerecyclede dakmaterialen en natuurlijke leien zijn voorbeelden van duurzame dakbedekking opties die de ecologische voetafdruk verminderen en tegelijkertijd een doeltreffende bescherming bieden. Het streven naar duurzame dakoplossingen draagt bij aan een groenere leefomgeving en bevordert verantwoordelijk bouwen en wonen.

Opties tot duurzame dakbedekking

Duurzame dakbedekking opties, zoals groene daken, zonnepanelen en gerecyclede materialen, verminderen de ecologische voetafdruk aanzienlijk. Groendaken dragen bij aan de biodiversiteit en helpen stedelijke hitte-eilanden te verminderen. Zonnepanelen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen en verminderen de afhankelijkheid van niet-duurzame energiebronnen. Gerecyclede materialen verminderen de behoefte aan nieuwe grondstoffen, wat resulteert in minder ontbossing en mijnbouw.

Leien daken

Leien daken zijn het schoolvoorbeeld van een duurzame dakbedekking. Leisteen is een natuurlijk materiaal dat weinig impact heeft op het milieu. Gemaakt van natuurlijke leisteen, een gesteente dat eeuwenlang meegaat, bieden leien daken een opmerkelijke levensduur met minimaal onderhoud. Door te kiezen voor leien daken investeer je als huiseigenaar in een duurzame oplossing. Een dak dat langer meegaat dan andere soorten dakbedekking.

Subsidies en financiële hulpmiddelen

Veel overheden en lokale instanties moedigen de overstap naar duurzame energiebronnen aan door subsidies en financiële stimulansen aan te bieden. Door te kiezen voor duurzame dakbedekking kun je mogelijk profiteren van belastingvoordelen en financiële ondersteuning, waardoor de initiële investering aanzienlijk wordt verlicht.

Duurzame dakbedekking laten plaatsen

Kortom, duurzame dakbedekking is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn. Door te investeren in milieuvriendelijke opties draag je bij aan een duurzamere toekomst en geniet je van de voordelen van lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact. Maak de overstap naar duurzame dakbedekking en investeer in een groenere en duurzamere leefomgeving.

Binnen 24 uur vrijblijvende offerte op maat

Er zijn verschillende mogelijkheden om je dak te vernieuwen. In vele gevallen volstaan kleinere werken, zoals een nieuwe dakbedekking plaatsen, maar soms is de constructie zelf in slechte staat en moet het hele dak vernieuwd worden. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Wat zeggen anderen?

Dit zeggen anderen over Gerards Dakdekkers

Uitstekend
Gebaseerd op 103 recensies
Klaas Vos
Klaas Vos
01/01/2023
Prima service. Vakkundig en veilig werken. Vlotte werkwijze waarbij niets over het hoofd werd gezien. Ze dachtenmer je mee en gavengoede bruikbare tips, en dat alles ter verbetering van je woning. Ook werd het dakje boven de voordeur vrijblijvend voorzien van nieuwe pannen, zodat het totaal helemaal een kloppend plaatje is. Mannen Top gedaan, een dikke Merci!!!
Gerrit Veenstra
Gerrit Veenstra
01/01/2023
Zeer professioneel - Goed advies gekregen m.b.t. mogelijkheid van uitvoering - zeer nette prijs - uitstekende kwaliteit - Top team!
asss sokhna
asss sokhna
27/12/2022
Heb onlangs het dak geheel laten vervangen door isolatie platen, nieuwe dakpannen, nieuwe dakgoten en ook de overstek is vervangen. Ze hebben alles keurig afgewerkt. Alles is in goed overleg gedaan. zal ze zeker bij anderen aanbevelen.
Angelica Tapia
Angelica Tapia
27/12/2022
Dakdekker Gerards heeft ons dak voorzien van nieuwe dakpannen''bitumen pannen'' nokvorsten en nieuw daklood. Wij zijn erg tevreden, we werden veel sneller dan verwacht geholpen en het vernieuwde dak ligt er mooi bij. Ook goed contact onderhouden met ze voor en tijdens de werkzaamheden.
Eelco Verhoeven
Eelco Verhoeven
26/12/2022
Dr firma Dakdekker Gerards heeft onze jaren-70-woning in Ulvenhout voorzien van nieuwe dakpannen, dakgoten en hemelwaterafvoeren. Ook hebben ze de boeiborden helemaal onderhoudsvrij gemaakt met plastisol. Alles bij elkaar een flinke klus. Nu we klaar zijn kan ik alleen maar zeggen dat we erg tevreden zijn over het resultaat (het is een plaatje geworden!) en over de samenwerking. zij zijn fijne mensen om voor je aan het werk te hebben. Ze zijn eerlijk, duidelijk en denken echt met je mee. Ik kan ze dan ook met een gerust hart aanbevelen. Mannen, nogmaals bedankt!
Quintin Koestler
Quintin Koestler
26/12/2022
Dakpannen vervangen (bitumen pannen) en enkele maanden sneller geleverd dan verwacht. In enkele uren het gehele zadeldak vervangen, inclusief lood en aansmeren schoorstenen. Prettig om mee samen te werken! Zeker aan te bevelen!
Ady Guisse
Ady Guisse
24/12/2022
Dakdekker Gerards heeft in 2,5e dag het dak onder handen genomen. Er zijn isolatieplaten geplaatst, de schoorstenen zijn opnieuw gevoegd en nieuwe pannen het dak opgegaan. De snelheid waarmee dit gedaan is is onvoorstelbaar. Wij hebben geen nacht zonder dak gezeten omdat er systematisch te werk wordt gegaan. Eerst, op dag 1, de ene zijde volledig afwerken en op dag 2 de andere zijde. Dit betekent dat er geen zeil het dak over moest maar dat je altijd letterlijk een dak boven je hoofd hebt tijdens een renovatie. Ik kan Dakdekker Gerards van harte aanbevelen. De communicatie vanaf het offerteproces tot en met de oplevering heb ik als zeer prettig ervaren. Mannen nogmaals bedankt!
Mamadou Sakho
Mamadou Sakho
24/12/2022
Wat een geweldig gezellig en kundig bedrijf! echte aanrader. ze hebben in een onverwacht korte tijd ons hele pannendak gedemonteerd en weer geïnstalleerd. Heel blij met ons mooie bitumen pannen nieuwe dak. Gezellige en nette mensen die zelfs de boel nog aanvegen voor ze er weer vandoor gaan. De koffie (en de rest) was graag gedaan, mannen!
Boubacar Diallo
Boubacar Diallo
23/12/2022
Complete dakopbouw laten plaatsen (bitumen pannen) , dit is super goed gedaan en netjes afgewerkt echt top dank jullie wel
Babsse Ndiaye
Babsse Ndiaye
23/12/2022
Wij zijn zeer tevreden over de geleverde werkzaamheden, die uitermate voortvarend werden uitgevoerd. Op vrijdag werd in de ochtend de steiger rondom het huis opgebouwd, de maandag na het weekend werd in een ochtend beide schoorstenen van nieuw lood voorzien, opnieuw gevoegd en bovenop de scheuren dichtgestreken. Op dinsdag waren er 4 man present, om de dakgoten te vervangen en de boeiborden te vernieuwen, die verrot waren. Om een uur of een waren ze klaar en om 3 uur was de steiger afgebroken en waren ze weg. Het werk is keurig uitgevoerd en werd netjes achtergelaten. Ik kan dit bedrijf alleen maar aanbevelen. Wat opviel, was de goede sfeer onderling en de samenwerking. Ook in onze richting was iedereen vriendelijk en voorkomend.