Gerards Dakdekkers

PLAT DAK​

Den Haagse dakbedekking voor plat dak

Wilt u graag weten welke vormen van dakbedekking u kunt plaatsen op een plat dak? Gerards Dakdekkers helpt u hier graag bij. Bij een plat dak adviseren wij om te kiezen voor: bitumen dakbedekking.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Binnen 24 uur ontvangt u een offerte op maat. 

De bitumen dakbedekking op een plat dak kan op 2 manieren geplaatst worden. U kunt ervoor kiezen om de nieuwe bitumen dakbedekking over het oude dakbedekking aan te brengen.  Dit scheelt u flink in de kosten. U kunt er ook voor kiezen om de oude dakbedekking te verwijderen en nieuwe bitumen dakbedekking te laten plaatsen. Wilt u direct uw dak laten isoleren of zijn er al vele lagen dakbedekking over uw platte dak aangebracht? Dan moet het complete platte dak vervangen worden.

Isolatie op een plat dak door Dakdekker Den Haag

Het laten isoleren van een bestaand of nieuw plat dak is totaal anders dan het plaatsen van isolatie bij een schuin dak. Er zijn 2 methodes van isolatie bij een plat dak:

 • Isolatie onder de dakbedekking: Wanneer u voor deze methode kiest, dan zorgt Gerards Dakdekker ervoor dat de isolatielaag tussen in het dakbeschot en de dakbedekking komt. Deze vorm van isolatie  wordt vooral toegepast wanneer uw dakbedekking aan complete vernieuwing toe is. Daarnaast zorgt deze methode voor de hoogste isolatiewaarde.
 • Isolatie op de dakbedekking: Deze vorm van isolatie wordt toegepast als uw dakbedekking nog in prima staat is, er komen dan waterdichte platen bovenop uw dakbedekking.

Wist u dat u deze investering in gemiddeld 6 jaar gaat terugverdienen dankzij de besparing op uw energierekening? De gemiddelde besparing is rond de € 500 per jaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een reactie.  

bitumen dakbedekking geplaatst door Gerards Dakdekkers

Verschillende soorten bitumen voor op een plat dak

We kennen 2 soorten bitumen: APP en SBS. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen en is een mengsel van bitumen en polymeren kunststof. SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen en is een mengsel van bitumen en elastomeren kunststof.  De grootste verschillen zijn:

  APP-bitumen  SBS-bitumen
 • Op basis van polymeren kunststof
 • Soepel en buigzaam
 • 100% UV-bestendig
 • Verwachte levensduur van > 25 jaar
 • Op basis van elastomeren kunststof
 • Zeer elastisch
 • Niet 100% UV-bestendig
 • Verwachte levensduur van > 20 jaar

 

Codering bitumineuze dakbedekking voor op een plat dak: Weet waar welke bitumineuze dakbedekking voor is.

Codering bitumineuze dakbedekking is bedoeld voor iedereen die wilt weten wat er op het dak ligt, het is altijd handig om te weten wat voor bitumineuze dakbedekking u op uw dak laat plaatsen.

De codering voor bitumineuze bestaat uit cijfers en letters. Met de code kun je meer informatie over de rol krijgen, zoals:

 • Soort bitumen
 • Soort(en) dragers(s)
 • Eventuele certificaataanduiding
 • Soort(en) afwerkingen
DE CODE UITGELEGD

Om alle diverse soorten bitumen uit elkaar te houden, is in Nederland gekozen voor een coderingssysteem. Zoals te zien in het overzicht, zijn de cijfers en letter in de code gekoppeld aan een bepaalde opbouw van een bitumenproduct. Het eerste cijfer verwijst naar de soort, terwijl de 2 cijfers daarna iets zeggen over het type drager (wapening). De letters PIR geven het soort isolatiemateriaal aan. Tot slot geven de laatste 2 cijfers aan hoe het product is afgewerkt.

Laat uw bitumen dakbedekking plaatsen door Gerards Dakdekkers

Onze dakdekkers zorgen ervoor dat u volledig ontlast wordt. Wij regelen namelijk alles van opstart tot afronding. Onze dienstverlening begint bij de vrijblijvende dakinspectie en stopt pas wanneer u tevreden bent en wij de klus netjes opgeleverd hebben. Op al onze werkzaamheden zit standaard 10 jaar garantie. Op veel materialen zit zelfs 10 jaar garantie.

De voordelen van bitumen op een rijtje

 • Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht.
 • Bitumen is een duurzaam materiaal: roofing bestaat tegenwoordig grotendeels uit gerecycleerd materiaal. Op dit vlak is het materiaal sterk geëvolueerd.
 • Deze dakbedekking is eenvoudig en snel te herstellen of vervangen.
 • Bitumineuze dakbedekking heeft een relatief voordelig prijskaartje. 
 • Wil je het dak tegelijk ook isoleren? Bitumen is perfect combineerbaar met isolatie! Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt (wat aan te raden is), kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Bitumen prijs: Wat zijn de kosten voor deze dakbedekking?

De exacte prijs van een bitumineuze dakbedekking hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte van het dak, het type dak en bitumen, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad. Ook de combinatie met eventuele isolatie scheelt een grote slok op de borrel.

Benieuwd naar een concreet prijsvoorstel? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 

Voorbeelden van plat dak


UW SPECIALIST OP HET GEBIED VAN DAKWERKZAAMHEDEN

Whatsapp openen
Hulp nodig?
Hallo! Kunnen we je ergens mee helpen?