Dakisolatie plat dak

Wilt u uw platte dak laten isoleren? Gerards Dakdekker helpt u graag! Houd er wel rekening mee dat de isolatie van een plat dak anders in zijn werk gaat dan bij een schuin dak. Tijdens een dakinspectie zal Gerards Dakdekkers eerst kijken naar de dakopbouw van uw platte dak. Er zijn 3 methodes met elk hun voor- en nadelen om een plat dak te isoleren. De beste keuze voor u hangt af van de dakopbouw en de vrije ruimte. De 3 methodes zijn: het koud plat dak, het warm plat dak en het omgekeerd dak.

Offerte aanvragen

Dakisolatie methode ‘Koud plat dak’

Wanneer u voor deze methode kiest, dan wordt het dak via de binnenkant geïsoleerd. Hierdoor wordt de draagconstructie met waterwerende laag niet opgewarmd door uw woningwarmte. Deze methode wordt vooral toegepast bij bestaande platte daken of bij een aanbouw die maar een beperkte hoogte kunnen hebben. Omdat het dak met grote temperatuurschommelingen te maken zal krijgen, wordt een koud plat dak vaak afgeraden. De dakafwerking kan meer uitzetten en krimpen en hierdoor gaan scheuren, ook kunnen er vochtproblemen ontstaan wanneer de isolatie vocht absorbeert.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er een dampdicht scherm wordt geplaatst. Glaswol, rotswol en isolatieplaten worden het meest gebruikt bij een koud plat dak methode.

Tijd om jouw project te starten?

We staan telefonisch klaar voor al jouw vragen of om een project te bespreken. Ook staan wij klaar of om direct langs te komen voor reparaties 

Dakisolatie methode ‘Warm plat dak’

De warm plat dak methode wordt het meeste toegepast en geeft het beste resultaat. Wanneer uw platte dak via de warm plat dak methode wordt geïsoleerd wordt het isolatiemateriaal vanaf de buitenzijde aangebracht. Het isolatiemateriaal bevindt zich direct onder de dakbedekking.
Voordeel van deze manier van isoleren is dat uw dakconstructie direct meegeïsoleerd is.

Hiermee worden de bovengenoemde nadelen van de koud plat dak methode voorkomen. Doordat de dakconstructie ook geïsoleerd is zal het dak veel minder uitzetten en krimpen, de kans op scheurvorming wordt hierdoor nihil. Ook zal de dakconstructie op deze manier dienen als warmtebuffer. De warmte van de zon zal overdag worden opgeslagen in het dak, ’s nachts wordt deze warmte geleidelijk weer afgegeven.

Goede isolatiematerialen voor de warm plat dak methode zijn polystyreenplaten of PIR-platen. Doordat deze isolatiematerialen drukvast zijn kan er nog steeds over het dak gelopen worden. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld onderhoud moet worden uitgevoerd aan uw woning.
Uiteraard wordt er ook bij de warm plat dak methode een dampremmende laag aangebracht zodat u geen last krijgt van vochtproblemen.

Dakisolatie methode ‘Omgekeerd plat dak’

Het omgekeerd plat dak isoleert ook de waterkerende laag en wordt beschermd door een ballastlaag van grind, hout of tegels. Deze methode wordt vaak gebruikt bij balkons, dakterrassen en platte daken die vaak worden belopen. Bijna altijd worden XPS-platen gebruikt vanwege de drukvastheid en goede weerbestendigheid.

De services van gerards dakdekkers

Wat nodig is moet gedaan worden

Dakrenovatie

Nokvorst

Stormschade

Venster en dakkapellen

Daklekkage

Zink- en Koperwerk

Dakgoten

Dakisolatie

Monumenten restauratie

Totaal onderhoud

Dakgoten

Totaal onderhoud

Waarom Gerards Dakdekkers?

Als u problemen heeft met uw dak, dan wilt u natuurlijk dat dit snel én vakkundig wordt opgelost. Dit snappen we bij Gerards Dakdekkers maar al te goed. Vandaar dat u ons 24/7 kunt bereiken als u met spoed service nodig heeft. Dus ook midden in de nacht, in het weekend of tijdens feestdagen. Onze vakkundige dakdekkers doen er alles aan om zo snel mogelijk bij u op het dak te staan en uw probleem kundig op te lossen. Wij zetten alles op alles om u tevreden en met een goed dak boven uw hoofd achter te laten.

Snel bij u op locatie

Onze vakkundige dakdekkers komen snel bij u langs om uw problemen kundig op te lossen.

24/7 spoedservice

Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor elk probleem een professionele oplossing.

Gratis offerte

Bij Gerards Dakdekkers is een offerte altijd gratis en vrijblijvend. We zijn u graag van dienst!

10 jaar garantie

Wij leveren kwaliteit en zetten dit kracht bij door u tien jaar garantie te geven op onze werkzaamheden.

Binnen 24 uur vrijblijvende offerte op maat

Er zijn verschillende mogelijkheden om je dak te vernieuwen. In vele gevallen volstaan kleinere werken, zoals een nieuwe dakbedekking plaatsen, maar soms is de constructie zelf in slechte staat en moet het hele dak vernieuwd worden. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Wat zeggen anderen?

Dit zeggen anderen over Gerards Dakdekkers

Op basis van 105 waarderingen.
A Loukili
A Loukili
06/11/2020
Johan Gerards, was bij onze klant geweest, voor een opname in Schiedam, Hij heeft hier en daar een inspectie uitgevoerd, en heeft uitmuntend kennis over daktechnieken en dakbedekking. Geeft u uitgebreid adviezen. En denkt met ons mee, samen met de klant over de plan van aanpak..
Mo Aoulad
Mo Aoulad
04/11/2020
Nadat het keihard gewaaid heeft moest ik noodgedwongen meteen reparaties aan de dak uitvoeren. De dakdekkers hebben het uitstekend gedaan!
Khalid Aoulad
Khalid Aoulad
04/11/2020
Ik heb dakdekkers benaderd over mijn dak. Ben zeer tevreden over de werkzaamheden die voor m'n dak verricht zijn. Daarom een 5 ster!
Quincy Haselager
Quincy Haselager
01/10/2020
Bij ons in de straat heeft dakdekker. gerards netjes voor 9 woningen aan weerszijde de dakpannen vervangen en voor 2 woningen enkel aan de voorzijde. De werkzaamheden zijn zonder restpunten opgeleverd en we hebben een tevreden buurt over dakdekker Gerards. Kwaliteit is goed en de afspraken zijn nagekomen.
Sam Mirzada
Sam Mirzada
01/10/2020
Correcte benadering. Nam de moeite voor een schouw en persoonlijk advies. Ook voordelige offerte. Platdak isolatie PIR en afwerking APP bitumen toplaag vakkundig en snel gedaan Geen klachten.
Bas Van Hal
Bas Van Hal
26/09/2020
dakdekker Gerards heeft bij ons bijna de heele straat gedaan iedereen is zeer tevreden om zijn Kwaliteit binnen 24 uur een offerte een aanrader
Valèrie Atema
Valèrie Atema
26/09/2020
De stormschade ondanks de wind binnen 2 dagen verholpen

Tevredenheidsgarantie

Voor ons staat uw tevredenheid op prioriteit nummer 1. Zo staan we 100% achter de service die wij verlenen. Wij gebruiken voor uw project de beste materialen. Naast tien jaar garantie zorgt het afronden van uw project voor een zeer tevreden nabeleving.

Benieuwd waar wij onze materialen vandaan halen?

Aanvraag formulier

vrijblijvende dakinspectie aanvragen.

Twijfelt u of uw dak nog in goede staat is?

Twijfelt u of uw dak nog in goede staat is? Neemt u dan contact op met Gerards Dakdekkers! Wilt u een nieuw dak? Een dakvenster laten inbouwen? Uw dak goed laten isoleren? Uw schoorsteen laten schoonmaken? Nieuwe dakgoten laten plaatsen of iets heel anders? Doordat elke situatie anders is, vinden wij het belangrijk om uw dak te controleren. Neem nu contact op of vul ons formulier in voor een vrijblijvende dakinspectie.