Dakkapel

Laat uw dakkapel plaatsen door specialisten! Gerards Dakdekkers plaatst al 40 jaar dakkapellen. Alle dakkapellen worden met de grootste zorg op maat gemaakt, volledig volgens uw specificaties in onze gespecialiseerde dakkapellen fabriek. Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Offerte aanvragen

Hogere verkoopwaarde van uw huis

Na de plaatsing van een dakkapel is uw huis direct meer waard. Door de dakkapel krijgt u namelijk een groter beloopbaar vloeroppervlak. Dit is het aantal m2 waar u kunt staan en lopen. Dit grotere vloeroppervlak zorgt voor een hogere taxatiewaarde van uw woning. U heeft dus niet alleen praktisch profijt van de extra ruimte, de verkoopwaarde van uw huis stijgt ook dankzij een dakkapel.

  • Bereikbaar voor noodreparaties
  • Vrijblijvende dakinspectie
  • Geen voorrijkosten
  • Woont u in Zuid-Holland dan zijn wij binnen 1 uur bij u!
  • Garantie op de hoogste kwaliteit
  • Zeer scherp in onze prijzen
  • Ruim assortiment op voorraad​​​​

 

Ieder type dakkapel en dakopbouw

Van Gerards Dakdekkers

Je kunt verschillende redenen hebben om een dakkapel te laten plaatsten. Als je meer lichtinval in de ruimte wilt hebben of je wilt dat de vloeroppervlakte in de ruimte groter wordt is het plaatsten van een dakkapel een goed idee. Ook is de ventilatie die de ruimte krijgt één van de grote voordelen van een dakkapel. Als je een dakkapel laat plaatsten voegt dit vaak ook waarde toe aan je huis. Hieronder treft u voorbeelden aan van dakkapellen die wij kunnen plaatsen.

Een standaard dakkapel 

De standaard dakkapel is de meest gekozen en goedkoopste variant. Vaak heeft u geen vergunning nodig om dit model te plaatsen. Standaard dakkapellen zijn recht toe recht aan, voorzien van rechte vormen en een plat dak. Bovendien kan deze dakkapel van diverse opties voorzien worden. Denk hierbij aan rolluiken, screens, horren en draai-kiepramen. Standaard is dit model verkrijgbaar in een breedte van 1,5 tot 10 meter.

Een dubbele dakkapel

Voldoet één dakkapel niet aan uw behoefte om meer ruimte en licht te creëren? Dan is een dubbele dakkapel wellicht iets voor u. Dit  zijn twee standaard dakkapellen die naast elkaar, boven of tegenover elkaar zijn geplaatst. Dit zorgt ervoor dat één of twee verdiepingen gelijktijdig een stuk ruimer en lichter worden. Ook deze dakkapellen kunnen vanwege hun standaard vormen vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

Nokverhogende dakkapel

De naam van deze dakkapel zegt het eigenlijk al. Bij een nokverhogende dakkapel wordt de nok aan twee kanten verhoogd. Hierdoor maakt u van bijvoorbeeld een zolder met een flauw dak een volwaardige kamer. Bij een nokverhogende dakkapel dient u wel rekening te houden met de noodzaak van een vergunning.

Nokverlegde dakkapel

Een nokverlegde dakkapel lijkt veel op een nokverhogende dakkapel. Er zijn echter twee belangrijke verschillen. De dakkapel verhoogt de nok slechts aan één kant van het dakvlak. Bovendien is deze dakkapel goedkoper dan een nokverhogende dakkapel. Omdat ook bij dit type de nok wordt verhoogd heeft heeft u een vergunning nodig. 

Dakkapel met deur

De dakkapel met deur is één van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van dakkapellen. Deze dakkapel is voorzien van een deur en ramen. Vaak geeft de deur toegang tot een dakterras, maar het is ook mogelijk om de dakkapel te voorzien van een Frans balkon. Hiermee creëert u op een eenvoudige manier een fijne buitenplek.

Dakkapel met balkon

Heeft u geen buiten, maar wel een schuin dak? Dan is een dakkapel met balkon iets voor u. Zoals de naam doet vermoeden is deze dakkapel voorzien van een balkon zodat u lekker op uw eigen terras kunt zitten. Een deel van de dakkapel steekt vaak uit terwijl het andere deel in het dak verwerkt is. Houd bij dit type dakkapel rekening met de noodzaak voor een vergunning.

Wat zeggen anderen?

Dit zeggen anderen over Gerards Dakdekkers

Op basis van 105 waarderingen.
A Loukili
A Loukili
06/11/2020
Johan Gerards, was bij onze klant geweest, voor een opname in Schiedam, Hij heeft hier en daar een inspectie uitgevoerd, en heeft uitmuntend kennis over daktechnieken en dakbedekking. Geeft u uitgebreid adviezen. En denkt met ons mee, samen met de klant over de plan van aanpak..
Mo Aoulad
Mo Aoulad
04/11/2020
Nadat het keihard gewaaid heeft moest ik noodgedwongen meteen reparaties aan de dak uitvoeren. De dakdekkers hebben het uitstekend gedaan!
Khalid Aoulad
Khalid Aoulad
04/11/2020
Ik heb dakdekkers benaderd over mijn dak. Ben zeer tevreden over de werkzaamheden die voor m'n dak verricht zijn. Daarom een 5 ster!
Quincy Haselager
Quincy Haselager
01/10/2020
Bij ons in de straat heeft dakdekker. gerards netjes voor 9 woningen aan weerszijde de dakpannen vervangen en voor 2 woningen enkel aan de voorzijde. De werkzaamheden zijn zonder restpunten opgeleverd en we hebben een tevreden buurt over dakdekker Gerards. Kwaliteit is goed en de afspraken zijn nagekomen.
Sam Mirzada
Sam Mirzada
01/10/2020
Correcte benadering. Nam de moeite voor een schouw en persoonlijk advies. Ook voordelige offerte. Platdak isolatie PIR en afwerking APP bitumen toplaag vakkundig en snel gedaan Geen klachten.
Bas Van Hal
Bas Van Hal
26/09/2020
dakdekker Gerards heeft bij ons bijna de heele straat gedaan iedereen is zeer tevreden om zijn Kwaliteit binnen 24 uur een offerte een aanrader
Valèrie Atema
Valèrie Atema
26/09/2020
De stormschade ondanks de wind binnen 2 dagen verholpen

Bekijk onze standaard dakkapel prijzen en accessoires

Materialen

Van Gerards Dakdekkers

Je kunt verschillende redenen hebben om een dakkapel te laten plaatsten. Als je meer lichtinval in de ruimte wilt hebben of je wilt dat de vloeroppervlakte in de ruimte groter wordt is het plaatsten van een dakkapel een goed idee. Ook is de ventilatie die de ruimte krijgt één van de grote voordelen van een dakkapel. Als je een dakkapel laat plaatsten voegt dit vaak ook waarde toe aan je huis. Hieronder treft u voorbeelden aan van dakkapellen die wij kunnen plaatsen.

Houten dakkapellen

Houten dakkapellen zorgen voor sfeer, geven uw woning karakter en zorgen voor een authentieke uitstraling. Daarbij is dit model ideaal voor maatwerk en is het eenvoudig te repareren als het kapot gaat.

Kunststof dakkapel

Wanneer u een onderhoudsvrije dakkapel zoekt, is een kunststof dakkapel de juiste keuze voor u. Dit type heeft een uiterst goede geluids- en warmte isolatie, heeft een lange levensduur en de kleur is daarentegen ook nog eens weerbestendig.

Dakkapel van polyester

Net als kunststof dakkapellen is een variant van polyester ook onderhoudsvrij. Het verschil is dat deze dakkapel uit één stuk gemaakt wordt en dus naadloos is. Polyester is een sterk materiaal, isoleert goed en is erg duurzaam. Daarbij kan het binnen één dag geplaatst worden.

Bouwwijze

Een dakkapel laten plaatsen kan op twee manieren: als prefab of traditioneel gebouwd. Prefab wordt kant en klaar afgeleverd, heeft standaardafmetingen en kan binnen 1 dag geplaatst worden. Daarnaast is de kwaliteit uitstekend en is ’t vaak goedkoper dan een die op maat gemaakt wordt. Echter past een prefab niet op ieder dak. Een traditioneel gebouwde kapel wordt daarentegen speciaal op maat gemaakt voor uw dak. Dit zorgt ervoor dat het op ieder dak past. Ook bepaalt u zelf hoe de kapel eruit komt te zien: er is dus veel keuzevrijheid en aandacht voor details. Wel duurt de plaatsing lang en is het vaak duurder dan prefab.

Tijd om jouw project te starten?

We staan telefonisch klaar voor al jouw vragen of om een project te bespreken. Ook staan wij klaar of om direct langs te komen voor reparaties 

Aanvraag formulier

vrijblijvende dakinspectie aanvragen.

Twijfelt u of uw dak nog in goede staat is?

Twijfelt u of uw dak nog in goede staat is? Neemt u dan contact op met Gerards Dakdekkers! Wilt u een nieuw dak? Een dakvenster laten inbouwen? Uw dak goed laten isoleren? Uw schoorsteen laten schoonmaken? Nieuwe dakgoten laten plaatsen of iets heel anders? Doordat elke situatie anders is, vinden wij het belangrijk om uw dak te controleren. Neem nu contact op of vul ons formulier in voor een vrijblijvende dakinspectie.